Bahasa Hati Kita

Bahasa Hati Kita➹ [Download] ➵ Bahasa Hati Kita By Rehan Makhtar ➼ – Bluevapours.co.uk Satu ketentuan bila Qalam Azad aka Que yang sinis dipertemukan dengan Dian Jehanna Puteri aka Jed yang bengis Bukan sekali dua, malah berkali kali Biar dielak, biar ditolak, tetap juga terjadi Kalau k Satu ketentuan bila Qalam Azad aka Que yang sinis dipertemukan dengan Dian Jehanna Puteri aka Jed yang bengis Bukan sekali dua, malah berkali kali Biar dielak, biar ditolak, tetap juga terjadi Kalau kau Bahasa Hati ePUB ✓ rasa aku nak layan kau macam puteri kat sini, silaplah Boleh cari orang lain Que Aku tak susahkah orang lain Aku susahkan diri sendiri Kau apa kisah JedJed yang tersasar Jed yang memberontak kerana marahkan orang tua Hadirnya seorang Que dalam dunia kelamnya, membuka mata hati, menampakkan sinar cahaya Dia harus berubah menjadi seorang bidadari besi untuk melayakkan diri berdiri sebagai iseri di sisi lelaki sehebat Que Tapirasa seperti dia tidak mampu Kau memang benci aku, kan tanya Jed pada Que Aku tak cakap aku benci Tapi kau tak suka aku, cantas Jed Pun aku tak cakap aku tak suka Que renung Jed dua saat Kalau kau tak suka, aku tak luang masa dengan kau, aku tak dukung kau, bawak kau pergi hospital, siap tunggu lagi Tak jadi orang bodoh kejar kau sampai ke Sungai Tua sana, bawak kau makan, bungkuskan nasi, nasihatkan kau Hati mereka mula berbicara Bahasa sunyi itu hanya mereka saja yang mengerti Bagi Que tugasnya mendidik Jed menjadi seorang puteri akan berakhir bila wanita itu sah menjadi isteri Tapi ianya tidak semudah yang diinginkan Jauh lagi aku kena berjalan untuk sampai tahap tu Jed Aku boleh temankan hingga sampai ke destinasi QueMampukah seorang Qalam Azad membentuk Dian Jehanna Puteri menjadi srikandi besi yang sentiasa teguh berdiri di sisi suami Bahasa hati mereka ada jawapannya.

Is a well known author, some of his books are a fascination for readers like in the Bahasa Hati Kita book, this is one of the most wanted Rehan Makhtar author readers around Bahasa Hati ePUB ✓ the world.

Bahasa Hati Kita Kindle ¹ Bahasa Hati  ePUB ✓
    Bahasa Hati Kita Kindle ¹ Bahasa Hati ePUB ✓ seperti dia tidak mampu Kau memang benci aku, kan tanya Jed pada Que Aku tak cakap aku benci Tapi kau tak suka aku, cantas Jed Pun aku tak cakap aku tak suka Que renung Jed dua saat Kalau kau tak suka, aku tak luang masa dengan kau, aku tak dukung kau, bawak kau pergi hospital, siap tunggu lagi Tak jadi orang bodoh kejar kau sampai ke Sungai Tua sana, bawak kau makan, bungkuskan nasi, nasihatkan kau Hati mereka mula berbicara Bahasa sunyi itu hanya mereka saja yang mengerti Bagi Que tugasnya mendidik Jed menjadi seorang puteri akan berakhir bila wanita itu sah menjadi isteri Tapi ianya tidak semudah yang diinginkan Jauh lagi aku kena berjalan untuk sampai tahap tu Jed Aku boleh temankan hingga sampai ke destinasi QueMampukah seorang Qalam Azad membentuk Dian Jehanna Puteri menjadi srikandi besi yang sentiasa teguh berdiri di sisi suami Bahasa hati mereka ada jawapannya."/>
  • Paperback
  • 643 pages
  • Bahasa Hati Kita
  • Rehan Makhtar
  • Malay
  • 19 February 2017

10 thoughts on “Bahasa Hati Kita

  1. Ririn Aziz says:

    3.7 bintangThe best one out of the 3 books that I have read from this author, so far It ssubtle, tidak menjolok mata like the other one Novel cinta yang banyak peringatan that s all I m allowed to say p but after reading this, I amconfused than before.hmmm view spoiler why all the denials, when it s so obvious with the way the characters were potrayed, and all those supposedly advices to be a better muslimah..ehhhha better person..huhu hide spoiler Terima k 3.7 bintangThe best one out of the 3 books that I have read from this author, so far It ssubtle, tidak menjolok mata like the other one Novel cinta yang banyak peringatan that s all I m allowed to say p but after reading this, I amconfused than before.hmmm view spoiler why all the denials, when it s so obvious with the way the characters were potrayed, and all those supposedly advices to be a better muslimah..ehhhha better person..huhu hide spoiler Terima kasih daun keladi Mai, nanti nanti kita pinjam yang lain lagi D peace

  2. kuzzeen says:

    Pernahkah kau menghabiskan senaskah penuh bertemankan sebak dan sesak dada sepanjang masa Air mata takan menitis dek pelaku yang sengaja ditamatkan wataknya dan bukan juga kerana konflik demi konflik bertimpa timpa yang dicipta dalam plotnya Jangan dicari lampu lip lap dalam naskah ini Ini hanya cerita biasa Ini kisah Jed yang dipinggirkan kedua orang tuanya kerana terlalu sibuk mengejar dunia Ini kisah si anak yang tersasar jauh daripada landasan kekeluargaan hingga tega mengharamkan pangg Pernahkah kau menghabiskan senaskah penuh bertemankan sebak dan sesak dada sepanjang masa Air mata takan menitis dek pelaku yang sengaja ditamatkan wataknya dan bukan juga kerana konflik demi konflik bertimpa timpa yang dicipta dalam plotnya Jangan dicari lampu lip lap dalam naskah ini Ini hanya cerita biasa Ini kisah Jed yang dipinggirkan kedua orang tuanya kerana terlalu sibuk mengejar dunia Ini kisah si anak yang tersasar jauh daripada landasan kekeluargaan hingga tega mengharamkan panggilan mummy dan abah untuk kedua ibu bapa Ini kisah si tunggal yang kecewa hingga sanggup mencederakan diri sendiri dek takut terrrmemaki hamun ibu bapa yang mengabaikannya Ini juga kisah si gadis yang hatinya sekeras plywood keras tapi amat rapuh jika salah cara kendaliannya Ini kisah si gadis yang tidak pernah melupakan dosa ibu bapa bila terpandang parut yang menghiasi kulitnya Ini kisah biasa Kisah si dara yang terpaut dengan si teruna and vice versa Si Jed yang pincang hidupnya dijodohkan dengan Que, si serba sempurna yang menjadi pelengkapnya Jangan dilupa coretan selepas berumah tangga yang tidak terlebih gulanya, sekadar manis manis buah sahaja TAPI cara penulis meriwayatkan kisah si kaca Jed yang digilap oleh jauharinya Que hingga mampu menjadi intan permata yang bercahaya, amat terkesan di rasa Unsur Islami yang digarap dalam naskah ini lembut bak bayu yang bertiup di kala senja yang basah selepas disirami hujan oh aku dah melebih Tapi, jujur itulah yang aku rasa CUMA maaf, bila kau dah terlalu banyak membaca mungkin sama seperti aku , untuk tidak membandingkan apa yang sedang dibaca dengan apa yang telah dibaca. adalah sesuatu yang mustahil Semustahil Raya tanpa kata Maaf Zahir Dan Batin Aku asyik terbayang naskah Rooftop Rant Hlovate dan Untuk Semua Dosaku Rin Ahmad sepanjang tiupan bayu senja ini Bahasanya, nadanya, dialognya, naratifnya. Huh Biarlah, yang penting aku tahu apa yang aku rasa.Peace

  3. Asmar Shah says:

    3.2 untuk Bahasa Hati Kita Maaf, kurang selesa dan suka dengan teknik narasi begini Aku tak tahu kenapa walaupun sebenarnya takde masalah pun Aku tahu teknik penyampaian cerita sebegini mungkin memang sesuai untuk buku buku romantis melayu supaya dekat dengan pambaca Tapi apakan daya, aku tak dapat nak pujuk hati untuk suka teknik ini Mungkin aku saja yang mengada ada Maaf kepada semua peminat naskah ini dan kaki kipas RM Jangan kecam saya Ini adalah buku pertama penulis yang aku baca.Owh 3.2 untuk Bahasa Hati Kita Maaf, kurang selesa dan suka dengan teknik narasi begini Aku tak tahu kenapa walaupun sebenarnya takde masalah pun Aku tahu teknik penyampaian cerita sebegini mungkin memang sesuai untuk buku buku romantis melayu supaya dekat dengan pambaca Tapi apakan daya, aku tak dapat nak pujuk hati untuk suka teknik ini Mungkin aku saja yang mengada ada Maaf kepada semua peminat naskah ini dan kaki kipas RM Jangan kecam saya Ini adalah buku pertama penulis yang aku baca.Owh ya buku ini sebenarnya memang masuk dalam list nak baca sebab nampak blurb kat belakang tu Jadi aku tetap happy dah baca buku ni walaupun ekspektasi tak seperti yang aku harap.Aku rasa seperti Que digambarkan manusia yang hampir hampir perfect Takde yang sempurna di dunia ni ya cakap cakapnya buat kau garu kepala juga Jadi buku ini bagus sebenarnya untuk buat kau sedar yang dunia ni sambunglah sendiri.Apa apa pun buku ni, masih ok Nanti aku carilah buku dia yang lain yang aku rasa ada je buku puan cik penulis kat dalam rak buku aku di tanah seberang sana Peace

  4. Wan Amalyn says:

    ___Saya dalam mood membaca karya Rehan Makhtar.Ini naskhah ke 3 penulis yang saya baca Dan entah kenapa sepanjang membaca naskhah ini hati saya sering lari mencari kelibat Trisy dan JadeRooftop Rant karya Hlovatedisela wajah Jed dan Que.Tidak dapat dinafikan, naskhah ini sarat pengajaran, penuh pengisian Namun dihujung hujung cerita saya mula terasa hilang tumpuan Pengulangan nasihat yang berulang kali di tutur kan, menjadikan saya agak terganggu dan saya terasa agak meleret untuk ___Saya dalam mood membaca karya Rehan Makhtar.Ini naskhah ke 3 penulis yang saya baca Dan entah kenapa sepanjang membaca naskhah ini hati saya sering lari mencari kelibat Trisy dan JadeRooftop Rant karya Hlovatedisela wajah Jed dan Que.Tidak dapat dinafikan, naskhah ini sarat pengajaran, penuh pengisian Namun dihujung hujung cerita saya mula terasa hilang tumpuan Pengulangan nasihat yang berulang kali di tutur kan, menjadikan saya agak terganggu dan saya terasa agak meleret untuk saya jumpa titik tamat.Apa apapun, saya masih lagi ada rasa suka pada naskhah ini _

  5. Mai says:

    Mengambil masa yang agak lama utk menamatkan kisah ini,bukan sbb bukunya tapi bilik dilanda banjir seksa jiwa dan raga menyelamatkan buku2 yg ada.Pengalaman Ngeri juga lah.Untuk kisah ini,permulaan cerita rasa amat teruja setiap teguran dari Que kepada Puterinya membuatkan air mata mengalir ceh..ceh feeling2 kita yg kena ceramah.Tapi maaf bila di hujung hujung itu saya dah lost,saya yg lost bukan cerita atau kisah mereka.Walau apa pun tahniah utk penulis kerana cuba menyampaikan ssuatu dalam nas Mengambil masa yang agak lama utk menamatkan kisah ini,bukan sbb bukunya tapi bilik dilanda banjir seksa jiwa dan raga menyelamatkan buku2 yg ada.Pengalaman Ngeri juga lah.Untuk kisah ini,permulaan cerita rasa amat teruja setiap teguran dari Que kepada Puterinya membuatkan air mata mengalir ceh..ceh feeling2 kita yg kena ceramah.Tapi maaf bila di hujung hujung itu saya dah lost,saya yg lost bukan cerita atau kisah mereka.Walau apa pun tahniah utk penulis kerana cuba menyampaikan ssuatu dalam naskah anda

  6. Kamaliah says:

    Review mmmmmmm. Que hebat orangnya Taaaaapiiiiiiiiiii. QADR lebih hebat TBC peace Review mmmmmmm. Que hebat orangnya Taaaaapiiiiiiiiiii. QADR lebih hebat TBC peace

  7. Nonieღserenity2bliss says:

    Announcement before review N nak jual buku ni for RM18 Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM Memang best from start to finish N suka dengan perbezaan personaliti antara Que dengan Jed.N rasa antara Que dengan Jed, watak Jed lebih relatable Rasanya kebanyakkan daripada kita pernah, at one point in our life, salahkan parents kita for things that went wrong in our own lives Kita pernah gaduh besar dengan parents and when the parents tried to make amends, kita saja tunjuk besar kepalaAnnouncement before review N nak jual buku ni for RM18 Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM Memang best from start to finish N suka dengan perbezaan personaliti antara Que dengan Jed.N rasa antara Que dengan Jed, watak Jed lebih relatable Rasanya kebanyakkan daripada kita pernah, at one point in our life, salahkan parents kita for things that went wrong in our own lives Kita pernah gaduh besar dengan parents and when the parents tried to make amends, kita saja tunjuk besar kepala and jual mahal Itulah sisi gelap Jed.Tapi pertemuan demi pertemuan dengan Que membuat Jed berubah Cuba untuk tidak lagi bertemu, kerana setiap pertemuan hanya menyakitkan hati Tapi siapalah mereka untuk melawan takdir Nasihat demi nasihat diberi oleh Que, walaupun dengan cara sinis, membuat Jed fikir kembali baik buruk dirinya sendiri Nasihat nasihat Que bukanlah nasihat yang ground breaking tapi kerap kali benda yang obvious tu kita selalu terlepas pandang, especially kala terlalu melayan perasaan marah Nasihat yang Que titipkan Jed, N ambil sebagai peringatan kepada diri sendiri And for me, that s the beauty of the story.Que umpama the voice of reasons, our deep conscience yang selalu strive to be better Tapi kita lebih mudah mengikut hati yang jahat Itulah Jed Together, Que dan Jed saling melengkapi

  8. mRs bOo ^_^ says:

    salam lpe plak 1bookmcm biasalah karya RM xpenah mengkecewakan n menepati my taste huhuBHK ni penuh dgn pengajaran ayat2 RM cm biasa meruntun qolbu hihiatr mereka bkn sapa sapa xkenal mula perkenalan je jed dah angin dgn que mulut sinis x agakpertemuan demi pertemuan dari xde rse apa2 timbul rse jed nyata2 nmpk perasaan dia tp que sebolehnya dia elak hanya 1 sbbbatasan pergaulan dia menepis segalan apa yg jed rse..bukan mudah que nk membentuk jed seorg gothic tapi hati cenggeng degil u salam lpe plak 1bookmcm biasalah karya RM xpenah mengkecewakan n menepati my taste huhuBHK ni penuh dgn pengajaran ayat2 RM cm biasa meruntun qolbu hihiatr mereka bkn sapa sapa xkenal mula perkenalan je jed dah angin dgn que mulut sinis x agakpertemuan demi pertemuan dari xde rse apa2 timbul rse jed nyata2 nmpk perasaan dia tp que sebolehnya dia elak hanya 1 sbbbatasan pergaulan dia menepis segalan apa yg jed rse..bukan mudah que nk membentuk jed seorg gothic tapi hati cenggeng degil untuk pulang ke pangkal jalanbila baca br phm apa makna tajuk novel ni hanya jed n que yg tahu..bab sweet plak fiuhhh que mmg the best wlwpn sinis ek rse nk lempang laju2 pn ada. tapi bila bab carring jgn cakap la mak oiii jatuh chentaa bila baca lagi2 part bila mula2 kawin tu. kalau jadi jed mau ku pengsan seperti jed hehehe..to RM taniah. ni ado lg buku baru dia jom terjah

  9. Cik Pah says:

    Sekali sekala kena tazkirah dengan Que ada juga kot sepadan dengan muka P

  10. Intan says:

    Semua penulis akan MENINGGAL Hanya KARYANYA sajalah yang akan ABADI sepanjang masa Maka TULISLAH sesuatu yang akan MEMBAHAGIAKAN dirimu di AKHIRAT kelak Saidina Ali bin Abi Talib RM berpegang dengan kata kata diatas dan saya bangga mengakui tulisan RM banyak memberi inspirasi dan pengajaran.bagi saya jujurnya ini novel RM yang paling saya suka..Waiting next DCYKC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *